Ana Sayfa | facebook.com/happycenterYouTube'da Happy CenterMail Listemize Katılın | Yorumları takip et

21 Eylül 2012 Cuma

Deri Ayakkabı nasıl temizlenir


Deri ayakkabı günümüzde en çok tercih edilen ayakkabı türlerindendir. Neredeyse bir çok kişi ve özellikle de kadınlar deri ayakkabı modellerine bayılmaktadır. Severek aldığımız deri ayakkabılar belli bir zaman sonra aşınmaya uğrayabilir ama bu gibi durumlardan korunmak için deri ayakkabılar kirlendiği zaman dikkatli bir şekilde sadece nemli bez ile silmeniz sizin açınızdan faydalı olacaktır. Daha sonra ayakkabınızın iç bakımını elinizle yapmanız gerekecektir. Deri ayakkabıların dizaynı diğer ayakkabılara göre çok farklıdır. İç kısımdaki malzemenin kaymaması ve size rahatsızlık vermemesi için haftada bir kere kontrol edip yerleştirmeniz gerekebilir.

Deri ayakkabı temizlemenin iki yolu vardır.

Ayakkabınız da bağcık var ise önce onu çıkarın ve daha sonra ayakkabınızın her tarafını kıllı fırça ile temizleyin. Böylece ayakkabının yüzeyinde olan tozlar ve yapışkan kirler uçup gidecektir.
Elinize bir ıslak bez ve bir parçada bulaşık deterjanı alın ve iyice her yerine sürün ve daha sonra kuru bir bez yardımı ile temizleyin.


Yukarıda anlattığımız deri ayakkabı modellerine göre temizleme şekilleri doğru uygulandığı takdirde hiçbir sorun çıkarmayacaktır. Bu işlemleri ayakkabınız kirlendiği zaman muhakkak uygulayınız bu durum sizin şıklığınızı ve temizliğinizi ifade etmektedir. Bir diğer husus ise deri ayakkabılarınızı hiçbir zaman çamaşır makinesine atmayınız bu durum ayakkabınızın tahrişine yol açabilir ve sizde bu durumdan pişmanlık duyarsınız.

akciğer kanseri

akciğer kanseri 1992 yılı Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Prof. Dr. Yalçın Karakoca'nın akciğer kanseri merkezinin web sitesidir. Prof. Dr. Karakoca, Göğüs Hastalıkları branşında ayrı bir yeri olan terapötik bronkoskopi ve akciğer kanserinde lazer uygulamalarını standart tedavi yöntemi olarak uygulamaktadır. Başta solunum fizyolojisi, uyku bozuklukları, mekanik ventilasyon, girişimsel bronkoskopi, torakoskopi ve lazer ile akciğer kanseri tedavisi olmak üzere branşıyla ilgili pek çok alanda yurtdışından alınmış sertifikalara sahiptir. Yurtdışında yayınlanmış 20 kadar ve yayın aşamasında olan 10 kadar makalesi, 3 kitapta bölüm yazarlığı ve diğer çalışmalarıyla birlikte 90’In üzerinde bilimsel yayını ile 6 adet patenti bulunmaktadır. Yaptığı arge çalışmalarının sonucunda 6 adet yeni patentli tıbbi malzeme ve yeni tedavi yöntemleri geliştirerek dünya tıbbının hizmetine sunmuştur. Geliştirdiği rezektör balon tekniği ile 2007 yılında Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen Dünya Bronkoloji Kongresinde ödül almıştır. Merkezi Almanya da bulunan Fransız Novatech firması tarafından geliştirmiş olduğu rezektör balonu tüm dünyada akciğer kanseri hastalarının tedavisinde kullanılması için doktorların hizmetine sunulmuştur. Karakoca rezektör balondan sonra karakoca forsepsi, karakoca kaçak önleme tüpü, karakoca rezektör balon pompası ve karakoca stenti ile akciğer kanseri tedadavilerinin olmazsa olmazı terapötik bronkoskopide Karakoca ismiyle bir yöntem ve tıbbi teknik bütününü tamamlayıp dünya tıbbının hizmetine sunarak tıp tarihine adını yazdırmış, terapötik bronkoskopi için yaptığı bilimsel ve arge çalışmaları sonucunda ortaya koymuş olduğu yeni tedavi yöntemleri, sadece akciğerde değil diğer lümensel organlardada kullanılır hale gelmiştir. Bununla ilgili bilmsel çalışmalarını büyük bir suratle sürdürmektedir. 2006 yılında kendi adını taşıyan teknik ve tıbbi malzemeleri geliştirip patent başvurularını yaptıktan sonra Amerika da 12 ayrı üniversiteden davet almış 2008 yılında 3 ay süre içerisinde Stanford, John Hopkins, MD Anderson, Duke , FOX gibi kanser merkezlerininde olduğu bu üniversitelerde düzenlenen eğitim toplantılarında Amerikalı meslektaşlarına kendi tekniklerini anlatan konferanslar vermiştir. Balkanlarda Bulgaristan ve Arnavutluk'da da rezektör balon ile ilgili eğitimler vermiştir. Hastalarını, medicalpark hastanelerinde kabul etmektedir.

Kaynak: http://www.akcigerkanserilazer.com

19 Eylül 2012 Çarşamba

müthiş ayakkabı






sonbahar ayakkabı koleksiyonu

Zara 2012 sonbaharı için hazırladığı ayakkabı koleksiyonunda birbirinden farklı pek çok modele yer vermiş. Koleksiyonda renkli topuklu ayakkabı ve babetlerden, süslü botlara kadar pek çok modele rastlamanız mümkün. Eğer eylülden bot ya da çizme alma arayışındaysanız Zara'ya uğramanızda fayda var.







2013 Bayan Çizme modelleri

Bayanların en büyük arzusunun ayakkabı olduğunu biliyoruz. Yaz aylarının bitmesi kış aylarına yaklaşmamızla birlikte bot ve çizme tasarımları ortaya çıkıyor. 2013 bayan çizme ve ayakkabı modelleri birbirinden güzel model ve tasarımlardan oluşturulmuş görünüyor. Bu sene yine her sene olduğu gibi hem dikkat çekici hem de zarif modeller yer alıyor. Tasarımcılar ve ayakkabı markalarının tasarımlarına başlaması ile birlikte tasarımlar ortaya çıkıyor.
Bu sene diğer senelere göre farklı tasarımlar yer alıyor. Bu sene tasarımlarda yani çizme ve botlarda istediğiniz yükseklikte bulabilirsiniz. Yüksek platform topuklu ayakkabılar, az topuklu çizmeler ve kalın topuklu ayakkabılar görmeniz mümkün. Kış aylarında bayanlar çizmelerden vazgeçemezler. Malum havaların soğuk karlı ve yağmurlu olması da bayanların çizmelere ve botlara yönelmesini sağlıyor. Bide bayanlar dışarıya çıktıkları zaman ilk dikkatlerini çeken ayakkabılar oluyor. Bu sene tasarımlarda istediğiniz renk ve özgün tasarımlar yer alıyor.
Tasarımların modern, klasik ama bir o kadar da iddialı olması bayanların hoşuna gidecektir. Tasarımları istediğiniz marka veya butiklerden alabilirsiniz. Tasarımların şimdilik siyah, kırmızı ve beyazdan oluşması dikkatlerden kaçmıyor. Ama tasarımcıların farklı renklerde tasarımlarının zamanla butiklerde yer alacağının sinyallerini verdi. Ve son olarak tasarımların zarif, asil, modern ve iddialı olması tasarımların sezona iyi başlamasında en önemli etkendir. Sizin için oluşturduğumuz sonbahar kış çizme ve ayakkabı kataloğu içinden ilginizi çekecek bir model mutlaka bulunuyordur.

16 Eylül 2012 Pazar

deri ayakkabı türleri

 

Türleri

Ayakkabı farklı türde geniş bir yelpazede bulunmaktadır. Ayakkabılar çoğu türleri belirli faaliyetleri için tasarlanmıştır. Örneğin, çizme genellikle çalışma veya ağır dış mekan kullanımı için tasarlanmıştır. Atletik ayakkabıları gibi, koşu yürüyüş veya diğer spor gibi özel spor için tasarlanmıştır. Bazı ayakkabılar daha az giyilmek üzere tasarlanmış resmi vesilelerle ve diğerleri gündelik giyim için tasarlanmıştır. Dans farklı türleri için tasarlanmış ayakkabı geniş bir çeşitlilik de vardır. Ortopedik ayakkabılar Özellikle ayak sorunları veya özel ihtiyaçları olan bireyler için tasarlanmış ayakkabı özel türleridir. Gibi diğer hayvanlar, köpekler ve atlar , aynı zamanda kendi ayakları korumak için özel bir ayakkabı giymek olabilir.
Onlar tasarlanmış oldukları aktivitesine bağlı olarak, ayakkabı bazı türleri birden fazla kategori içine sığabilir. Örneğin, Kovboy çizmeleri bot olarak kabul edilir, ama aynı zamanda daha resmi durumlarda giyilen ve kullanılan olabilir elbise ayakkabı . Yürüyüş bot bot koruyucu özellikleri birçok birleştirmek değil, aynı zamanda birçok ekstra esneklik ve konfor sağlar spor ayakkabıları . Flip- flop rahat ayakkabı olarak kabul edilir, ama aynı zamanda ziyaret etmek gibi resmi durumlarda, giyilen edilmiştir Beyaz Saray . [35] [36]

ayakkabının tarihi

 

Tarihi

Bilinen ilk ayakkabı sandalet kalma yaklaşık 7000 veya 8000 den M.Ö. bulundu, Fort Rock Mağarası içinde ABD devlet Oregon . 1938 yılında. Dünyanın en eski deri ayakkabı arka ön dikişler üzerinde bir deri kordon bezenmiş ve sığır derisi tek parça yapılmış, bir mağarada bulundu Ermenistan 2008 ve 3500 M.Ö. tarih inanılmaktadır   's ayakkabıları, 3.300 MÖ, kahverengi ayı postu bazlar, geyik derisi yan paneller ve ayak çevresinde sıkı çekti kabuk-string net özellikli.  Ancak, bu tahmin edilmektedir ayakkabı Bu uzun zaman önce kullanılan, ancak erken ayakkabı çabuk bozulan doğası nedeniyle erken ayakkabı kanıt bulmak zor olabilir.  küçük ayak (as başparmağı karşı) kemikleri inceleyerek, bu Onların kalınlığı yaklaşık 40,000 ila 26,000 yıl önce azaldığı gözlendi. Bu liderliğindeki arkeologlar giyiyor ayakkabı daha kısa, daha ince ayak parmakları ile sonuçlanan, daha az kemik büyümesi yol açtığını anlamak için.  Bu erken tasarımları kayalar, enkaz, gelen ayakları korumak için deri "ayak çanta" genellikle sadece, tasarımda çok basitti ve soğuk. Bunlar daha sık soğuk iklimlerde bulundu.
Birçok erken yerlileri Kuzey Amerika olarak bilinen ayakkabı benzer bir tür giydi mokasen . Bunlar tipik olarak yapılmış dar, yumuşak tabanlı ayakkabılar deri veya bizon gizler. Birçok mokasen çeşitli boncuk ve diğer süslemeleri ile dekore edilmiştir. Mokasen ıslak almak üzere tasarlanmış, ve ıslak hava ve sıcak yaz aylarında, çoğu değildi Kızılderililer gitti yalınayak . [6]
Gibi medeniyetler geliştirmeye başladı, tanga sandalet (modern öncüleri flip-flop ) giyilirdi. Bu uygulamada bunların resimlerini uzanır eski Mısır 4.000 bulundu BC One çifti duvar Avrupa'da yapılmış papirüs yaprakları ve tarih yaklaşık 1500 yaşında olduğu. Onlar da giyilirdi Kudüs döneminde İsa Mesih . [7] Thong sandalet birçok uygarlığa tarafından giyilen ve malzemelerin çeşitli yapılmıştır. Antik Mısır papirüs sandaletler ve palmiye yapraklarından yapılmış. Masai ve Afrika dışına yapılan ham deri . Yılında Hindistan , onlar yapılmış ahşap . Yılında Çin ve Japonya , pirinç saman kullanılmıştır. Ve yaprakları Sisal tesis yapmak için kullanılan sicim sandalet için Güney Amerika yerlileri ise, Meksika'da kullanılan Yucca bitki. [8] [9]
Tanga sandalet sık giyilen iken, bu gibi eski zamanlarda, birçok kişi Mısırlılar , Hindu ve Yunanlılar , ayakkabı için küçük bir ihtiyaç gördüm ve çoğu zaman tercih olmaktan yalınayak . Mısırlılar ve Hindular gibi soleless gibi süs ayakkabı bazı kullanım, yapılan sandal ayak için herhangi bir pratik koruma sağlamak vermedi "Kleopatra", olarak da bilinir. Eski Yunanlılar büyük ölçüde kendine düşkün, estetikten uzak ve gereksiz gibi ayakkabı izlendi. Ayakkabı öncelikle artan öneminde bir aracı olarak, tiyatro, yıpranmış ve birçok yalınayak gitmek için tercih edilmiştir. [10] sporcular Antik Olimpiyat Oyunları yalınayak katıldı - ve çıplak. [11] Hatta tanrılar ve kahramanlar başta yalınayak tasvir edilmiştir, ve hoplite savaşçılar çıplak ayak savaşlar savaşan ve Büyük İskender'in yalınayak orduları ile onun büyük imparatorluk fethetti. Ve koşucular Eski Yunanistan da yalınayak çalıştırmak sanılıyor. Pheidippides , ilk maratoncu , koştu Atina için Sparta az 36 saat içinde. [12] sonra Marathon Savaşı , o bilgilendirmek için Atina'ya doğrudan savaş alanından koştu haber Atinalılar. [13]
Romalılar , kim sonunda Yunanlılar fethetti ve onların kültürünün birçok yönlerini benimseyen, ayakkabı ve giyim Yunan algısı kabul etmedi. Roman giyim güç bir işareti olarak görüldü, ve ayakkabı uygar bir yaşam bir zorunluluk olarak görülüyordu dünya, köleler ve yoksullar genelde yalınayak gitti rağmen. [10] taşınırken ayakkabı birçok referans vardır İncil . Bu dönem düğün sırasında, bir baba yetki devri sembolize etmek, oğlu-in-law bir çift ayakkabı verecekti. [14] Köleler genellikle yalınayak da vardı, ve ayakkabı İncille zamanlardan beri özgürlük rozetleri kabul edildi:

deri ayakkabı hakında

 

Ayakkabı

 Bir ayakkabı bir öğedir ayakkabı çeşitli etkinlikler yaparken insan ayak korumak ve rahatlatmak için tasarlanmıştır. Ayakkabı da dekorasyon bir madde olarak kullanılır. Tasarım ayakkabı zamanla ve gelen muazzam değişmiştir kültür görünümünü başlangıçta çalışmaya bağlı olmak ile birlikte, kültür. Ayrıca moda genellikle bu tür ayakkabılar çok yüksek topuklu veya düz olanlar var mı gibi birçok tasarım öğeleri, dikte etmiştir. Çağdaş ayakkabı tarzı, karmaşıklık ve maliyet değişir. Temel sandalet sadece ince bir tek ve basit kayış oluşabilir. Yüksek moda ayakkabı binlerce dolar bir çifti için karmaşık yapı ve satış çok pahalı malzemelerden imal edilebilir. Diğer ayakkabı gibi çok özel amaçlar içindir, çizme için özellikle tasarlanmış dağcılık veya kayak .

Ayakkabı geleneksel olarak imal edilmiş olan deri , ahşap veya tuval , fakat artan bir şekilde yapılır kauçuk , plastik , ve diğer petrokimyasal -kökenli malzemeleri.
Ayak fazlasını içerir kemikleri başka bir tek parçası daha vücut . Bu olsa gelişti çok çeşitli göre binlerce yıl yüzlerce arazi ve iklim koşulları, ayak hala ayakkabı koruyabilirsiniz hangi karşı keskin kayalar ve sıcak toprak gibi çevresel tehlikelere açıktır.

15 Eylül 2012 Cumartesi

Ayakkabıları boyama zamanı





KÜÇÜK PRENS ÇOK SATIYOR
Birçok tasarımcının birlikte yer aldığı Nişantaşı'nda, Taksim'de ve internette  mağazaları olan Cassette, butik bir marka olarak hizmet veriyor. Oyee markasının çizimleri Ayçin Aydoğan ve ekibine ait, Minush markasının tasarımları ve çizimleri Mine Atalar'a ait. Cicci Cocco markasının tasarımcısı Bilge Köprülü, Ahmet Baytar - Ahmet Baytar, K7 markasının tasarımcısı da Ulaş Şekeroğlu.
Ekip üyeleri genellikle belirli konseptlere ve akımlara bağlı kalmayı sevmiyor. Tasarımlar tasarımcıların o günkü moduna göre bile çıkabiliyor. Fikrin çıkması, çizgiye dökülmesi, prototip çalışması ve nihai üretim ortalama 1 ayı buluyor. Boyama olan modellerde akrilik boya kullanılıyor. El boyaması dışında bilgisayarda grafik tasarımları yapıldıktan sonra özel makinelerle deriye baskı yöntemiyle üretilen modelleri de var. Her iki yöntem de oldukça dayanıklı ve su geçirmez.
İstenilen çizimi ayakkabıya uygulayabiliyorlar. Süreyse çizilecek olan desenin zorluk derecesine göre değişiyor. Ortalama 2-4 hafta arası diyebiliriz.
En çok Küçük Prens figürlü ayakkabılar satılıyor. Bunun sebebini Küçük Prens'in 7'den 70'e çok sevilen bir karakter olmasından kaynaklandığını söylüyorlar.
Topuklu modeller daha çok özel günler için tercih ediliyor. Tabii bunda gelinler için üretilen modellerin hatırı sayılır bir etkisi var. Topuksuz modeller ve alçak topuklu modellerse daha çok günlük kullanım için tercih ediliyor.

MÜZELİK AYAKKABILAR
Sanem Sevgen'in markası kendi adı ile aynı. Ayakkabı çanta ve i-pad kılıflarının hepsi yüzde yüz deri ve el boyaması olmasının yanı sıra, tamamen el işçiliğiyle üretiliyor. Hamile ve gelin koleksiyonunun dışında ilkbahar -yaz,  sonbahar-kış olmak üzere senede iki farklı koleksiyon çıkarıyor. Bunun dışında tamamen sipariş üzerine kişiye özel çalışıyor.
Özellikle gelin ayakkabıları ilgi görüyor. Sevgen bunun sebebini, 'Gelinle damadın hikayesini üzerinde taşıyan ayakkabılar yapıyorum. Onlar hayal ediyor, ben hayallerini elle tutulur hale getiriyorum' diyor. Bir müşterisi 'kadınlar sizin yaptıklarınıza aralarında ayakkabılarım değil, 'sanemikolarım' diye bahsediyorlar, birbirlerine bununla hava atıyorlar demiş.' Bunu duyduğunda gerçekten istediği şeyi yani alışılagelmiş 'ayakkabıcı dükkanı' anlayışını yansıtmadığı için çok mutlu olmuş. Sevgen'in ayakkabılarından bazıları Hollanda merkezli sanal ayakkabı müzesi olan 'Virtual Shoe Museum'a girebilmiş. Bu yıl da Almanya'dan 'Grassi Museum'dan davet almış, mart ayı itibariyle Grassi Müzesi'nde de bir gelin ayakkabısı yer alacak.

ERKEKLER DE İLGİLİ
Burcu Karanis, Yeditepe Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı bölümünden mezun. Ayakkabıları yüzde yüz deri ve el yapımı. Kullandığı boyaysa tamamen özel yapım, suya dayanıklı. Tasarımlarıysa kişiye özel üretiliyor. Bu sayede sizde olan bir ayakkabıyı başkasında görmeniz gibi bir ihtimal yok. Karanis; 'Erkeklerin de kadınlar kadar ilgi gösterdiğini rahatlıkla söyleyebilirim' diyor.

Ayakkabı Tamircisi Milyarder çıktı


Aydın’ın Kuyucak ilçesinde oldukça mütevazı bir yaşam süren 80 yaşındaki Kemal Sevimoğlu’nun hayat hikayesi ve yaşam tarzı görenleri hayrete düşürüyor. İlçede 60 yıldır ayakkabıcılık yapan ve eli ayağı tuttuğu sürece çalışmaya devam edeceğini belirten Kemal Usta, namı diğer Ayakkabıcı Kemal ihtiyaçtan değil çalışmayı şiar edindiğinden her gün işe gelip ayakkabı tamir ediyor. Ayakkabıcılıktan kazandığı para ile Almanya’da 5-6 bina yaptıran Türkiye’de ise sayısız gayrimenkulleri olan Kemal Sevimoğlu, bir çekiç ile edindiği servetin ilginç öyküsünü ve 80 yaşına gelmesine rağmen niçin çalıştığını anlattı.

BABASI ZABITA İLE BAŞEDEMEYİNCE AYAKKABICI OLDU

1932 yılında kendi halinde bir ailenin oğlu olarak doğduğunu ve babasının fırıncı olduğunu belirten Kemal Sevimoğlu, “Babam, zabıta ve belediyeden çok eziyet görünce beni belediyenin ve zabıtanın karışamayacağı ayakkabıcılık mesleğini vermiş. Çıraklığı tamamlayıp işi öğrenince 1951 yılında bu mekanı açtım. 61 yıldır bu mekanda ayakkabıcılık yapıyorum, ölünceye kadar mesleğime devam etmek istiyorum” dedi.

“ÇALIŞMAYINCA RAHATSIZ OLUYOR”

Şu anda bir kısmı Almanya’da olmak üzere Aydın ve çeşitli yerlerde bir çok apartman ve gayrimenkule sahip olan 80 yaşındaki Kemal Sevimoğlu’nu ilk gören ve tanımayanlar muhtaçlıktan çalıştığını düşünerek yaşlı adamı adeta acıyor. Olayın iç yüzü anlaşıldığında ise Kemal Usta’nın ilginç hayatı duyanları şaşırtıyor. Sağlığına işine borçlu olduğunu ve hayatta en büyük mutluluğun alın teri ile kazanılan parayı ağız tadı ile yemek olduğunu belirten Kemal Sevimoğlu, elindeki çekici göstererek “Bu çekiç ile 61 yıldır çalışıyorum. Çoluk çocuğumu bu çekiç ile kazandığım parayla büyütüp okuttum. İşimi severek, dürüst bir şekilde çalıştım. Kuşadası, Almanya, Kuyucak ve çeşitli yerlerde birçok apartman ve dairelerim oldu. Buna rağmen halen mesleğim ayakkabıcılığa devam ediyorum. Ve ölünceye kadar devam etmek istiyorum” diyerek mesleği bölgede yapan kendisinden başka kimsenin de kalmadığını söyledi. Bugüne kadar 4 çırak yetiştirdiğini ve usta olup dükkan açan 4 çırağının da kendisinden önce öldüğünü belirten Kemal Sevimoğlu, hesabını bilmeyecek kadar serveti olsa da her şeyine borçlu olduğu ayakkabıcılığa devam edeceğini söyledi. Kemal usta gençlere de “Mesleğinize sahip çıkın. Yalan söylemeyin. Yaptığınız işi sağlam ve dürüst yapın ki kazancınız bereketli olsun” sözleri ile nasihat etti.

14 Eylül 2012 Cuma

Deri Ayakkabı

makaleme başlarken ilk başta deri kelimesinin anlamini söylemek istiyorum bu deri neymiş deri nedemek
Deri

  1. Bir hayvan ya da bitkinin vücudunu, meyvenin, tohumun üzerini örten en dış örtü. Omurgasız hayvanlarda silindir biçiminde hücrelerden oluşmuş epidermisten, memelilerde keratinli çok tabakalı yassı epitel kapsayan epidermis ile bağ dokusunca zengin dermiş tabakalarından oluşur.
  2. Termik, toksik ve mekanik etkileri önleme, gaz değişimine yardımcı olma, vücudun ısı ve su dengesini ayarlama, yağ ve süt bezleri aracılığıyla salgı yapma, duyuları alma ve birincil savunma sistemine yardımcı olma gibi görevleri olan, vücudun dışını örten, epidermis ve dermadan oluşan koruyucu organ, kutis, derma, koryum, kutin, pellis.
  3. Omurgasız hayvanlarda silindir biçiminde hücrelerden oluşmuş epidermisten, memelilerde keratinli çok tabakalı yassı epitel kapsayan epidermisle bağ dokusunca zengin dermis tabakasından meydana gelen ve canlıların vücudunu örten en dış örtü, kutan, kutis. 
Ayakkabı dönelim bu deri ayakkabi nasil oluyor bir kaç resim koyacam oradan bakarak anlarsiniz



en kaliteli deri ayakkabılar


Deri Ayakkabı alacaksiniz ama marka aklınızda yokmu burada biz size yardimci oluyoruz aşağida paylaştiğim ankete bakara ayakkabılarınızı alabilirsiniz iyi günler
Bir web sitenin anketini sizlerle paylaşmak istiyorum

EN KALİTELİ AYAKKABI VE PANTALON MARKASI


pierre cardin (AYAKKABI)
  13% (34)
İNCİ (AYAKKABI)
  6% (18)
HAYRİ ( AYAKKABI)
  3% (10)
HOTİC (AYAKKABI)
  4% (13)
DERİ MOD (AYAKKABI)
  7% (20)
levi's (PANTALON)
  25% (67)
COLINS (PANTALON)
  7% (19)
LCW (PANTALON)
  6% (16)
DOCKERS (PANTALON)
  12% (33)
MAVİ (PANTALON)
  11% (31)

 
escort bayan ataşehir escort istanbul escort escort ataşehir escort escort bayanlar escort bayan beylikdüzü escort escort temizlik şirketleri parça boyama tekstil boyama