Ana Sayfa | facebook.com/happycenterYouTube'da Happy CenterMail Listemize Katılın | Yorumları takip et

31 Ocak 2013 Perşembe

bayan ayakkabıları

29 Ocak 2013 Salı

 
                 BRONZ BEBEK AYAKKABILARI HAKKINDA BİLGİLER

Hakkında Bilgi: Bebeklik çağı gibi kısa bir süre sürer ve pek çok ebeveyn geçiyor ne kadar çabuk tarafından şaşırırlar. bebeklerde büyüme oranı ve bebekler şaşırtıcı ve bu küçük muhtaç yaratıklar hızlı etrafında yürümek ve ailelerinin sevinç bağımsız meşgul ruhlar haline gelir. bir bebeğin hayatının çeşitli adımlar anmak için, birçok insan bebek kitap, fotoğraf albümleri ve tutmak uzak zamanlar bebek görünür hatırlatıcı gibi birkaç değerli şeyler saklıyor olabilir. Bu bebek keepsakes arasında bronz bebek ayakkabıları vardır.

Bronz bebek ayakkabıları ilk popüler 20. yüzyılın başlarında, oldu ve modası bu yana gitti. Bronzlaştırıcı nesneleri amacıyla sürekli onları işlemek için metal kaplama uygulanması hareket ve bu uygulama velilerin sonsuza ve bebek ayakkabıları almak böylece sunan birçok şirket ve / veya dekorasyon olarak kullanabilirsiniz. Genellikle her iki ayakkabı birlikte ve ayakkabı seçimi ilk ayakkabı bebek veya hangi bebek yürüdü ilk ayakkabılar giyilir bronzlaşmış vardır.

bronz bebek ayakkabıları başkası tarafından yaratılmış olması çok pahalı değildir. Ancak birçok anne biraz tasarruf edebilir, kendi ayakkabı, bronzlaşmaya döndü var. Aslında olsa zanaat mağazalarında ebeveyn bu hafif ayakkabılar profesyonel bronzlaşmış farklı olabilir bilmelidir bronz kitleri mevcuttur. evde ayakkabı bronzlaşmaya iken o profesyoneller tarafından oluşturulan bir galvanik yöntemi kullanmayı, ayakkabı bir bronz karışımı bir veya daha fazla kaplama uygulamak demektir eğilimindedir. Hem ev hem de profesyonel yöntemlerle bronz bebek ayakkabıları bu yıl geçen hoş sonuçlar üretebilir yapmak.

olanlar evde ama insanların çok sağlam bebek ayakkabıları oluşturmak paris alçı ile ayakkabı doldurarak başlamak tavsiye edilir bronz bebek ayakkabıları yapmak plan için. Kirli ayakkabılar düzensiz bitirmek oluşturabilirsiniz olarak da önemlidir ayakkabı iyi uygulayarak bronz kaplama öncesinde temizlenmiş olduğundan emin olmak için,'s. Laces ya da toka mükemmel çünkü bir kez kaplama o ve kuru dokunulmaz olmamalıdır ihtiyacı uygulanır düzenlenmiş olması gerekir.

bronz bebek ayakkabıları en bebek hatıra ve tanınabilir rağmen, kesinlikle bir bebeğin "ilkleri kutlamak olabilir bronz başka şeyler var." Bazı insanlar bronz emzik ve çıngıraklar oluşturun. çocuk yeterince genç onlara ilgi çekmek için ise bebek güvenliği için, bu muhtemelen göstermek olmamalıdır. İlk binkie Bronzlaştırıcı Örneğin, ne zaman bir çocuk, akıllıca olmayabilir Emzik vazgeçerek olup görüntüleniyor.

28 Ocak 2013 Pazartesi

merikan Hackensack Üniversitesi direktörü Doktor Morris Morin topuklu ayakkabıların kadın sağlığını tehdit ettiğini söyledi. Morin “Uzun süreli olarak kullanıldığında, topuklu ayakkabılar çok acı verici olabilir. Özellikle topuk ve bileklere verdiği zarar gittikçe artar. Bunun psikolojik açıdan da kötü yanları bulunuyor. Amerikan Pediyatri Derneği ile yaptığımız bir araştırmada, topuklu ayakkabından vazgeçemeyen kadınların yüzde 42’isinin acı hissettikleri fakat görünüşün daha önemli olduğunu belirtiyor. Bu, üzerine düşünülmesi gereken bir konu” dedi.
Yaş ilerledikçe daha az tercih ediliyor
Uzmanlar ayakların yaşlanma ile birlikte çok değiştiğini de belirtiyorlar. 20’lerinde ve 30’larında daha az tehlikeli olan topuklu ayakkabı giymek, 40’lı ve 50’li yaşlarda daha nadiren tercih edilmelidir. Yaşlandıkça ayaklarınızı koruyan yağ depozitlerinin oluşumu yavaşlar ve azalır.
Sürekli giyenlere doktordan öneriler.
Topuklu veya topuksuz, eğer ayağınızın doğal şeklinden daha farklı bir yapıya sahip ayakkabı giyerseniz bu acı yaratır. Fazla sıkı olması ağrı, fazla bol olması da burkulma riskiyle karşı karşıya bırakır. Topuklu ayakkabının ekstra zararı ise, vücudunuzun bütün ağırlığını topuklarınız üzerinde toplamanız, onları taşıyabileceklerinden daha ağır bir görevle tek başlarına bırakmanızdır. Topuklu ayakkabı, direkt olarak ayakta parmağın üzerindeki baskı şişliği olarak adlandırılan bunyona neden olmaz, fakat oluşması için yardım eder. Bu anormal kemiksi şişlikler önce başparmak ile başlar ve diğer parmakları zorlar. Böylesi bir durumda, başparmağınız doğal yerini değiştirir ve bu da ağrıya neden olur. Bu durumda ayak başparmağınız ayağınızın dışına doğru taşarak normal profilinden ayrılır ve ağrıya neden olur. Ayaklardaki kırışıklıkları yok etmek silikon enekte edilmesine de kesinlikle karşı olan Dr. Morin, bu tarz operasyonların sonuçlarının riskli olduğunu belirtiyor. Özellikle silikon enjekte edilmiş bir ayağın topuk üzerinde tüm vücut ağırlığını taşıması da ayrıca tehlikeli.
Topukludan vazgeçmem diyenlerden misiniz?
Sneaker tarzı spor ayakkabıları tercih etmeyerek, zararlarını okuduktan sonra, topuklu ayakkabıdan yine de vazgeçemem diyorsanız önerilere kulak verin...
1 Olabilecek en uygun topuklu ayakkabıyı tercih edin. Bunun anlamı topuk dışında, ayakkabının iç konforu size uygun olsun. En azından topuğunuz ve yer seviyesi arasına bir cep telefonu sığmasın!
2 Silikon tabanlardan kullanabilirsiniz. Olası kayma ve düşme durumlarında, şoklara karşı olan emme gücü sayesinde ayağınız için iyi bir koruyucu olacaktır.
3 Kalın topukları tercih edin. Ayakkabınızın topuğu ne kadar kalın olursa, üzerinde taşıdığı ağırlığı yayma konusunda daha başarılı olur. Aynı zamanda aşil tendonunuz ile ilgili olası sorunların da büyümesini engelleyebilir.
4 Ayağınız ağrımaya başlarsa bir pediyatrite görünün. Ona sorunlarınızı anlatın ve ağrınızı sakın hafife almayın.

27 Ocak 2013 Pazar

yeni gelinlik ayakkabı modelleri





bayan özel haber köşelerinden biri olan gelin ayakkabılarını bu kez sizler için çanta modelleri ile birlikte kombinledik. Beyazın en saf halinin saten doku ile buluşması, taş ve fiyonklarla ahengi görülmeye değer. Diğer taraftan benzer malzemelerin kullanıldığı gelin çantaları ise bu özel kombinde küçük detaylarınızı saklamak için hazırlar…

26 Ocak 2013 Cumartesi

temizlik şirketleri

bayrampaşa temizlik şirketleri Şirinevler temizlik şirketleri Beşiktaş temizlik şirketleribayrampaşa temizlik şirketleri Şirinevler temizlik şirketleri Beşiktaş temizlik şirketleri bayrampaşa temizlik şirketleri
Şirinevler temizlik şirketleri
Beşiktaş temizlik şirketleri[/caption] Pak temizlik firması 7/24 Bütün Ekipmanları ve En Kaliteli 1. sınıf malzemeleriyle siz değerli müşterilerimizin hizmetindedir.Pak temizliğin hizmet verdiği bölgelerden bazıları Levent temizlik şirketleri bahçeşehir temizlik şirketleri beşiktaş temizlik şirketleri bevent temizlik şirketleri güngören temizlik şirketleri şirinevler temizlik şirketleri alibeköy temizlik şirketleri arnavutköy temizlik şirketleri bayrampaşa temizlik şirketleri şişli temizlik şirketleri maslak temizlik şirketleri Avcılar temizlik şirketleri Ve tüm istanbul içi tüm semtlere hizmet vermektedir. Malzemeler konusunda hiçbir şeye karışmanıza gerek kalmadan ve verilen fiyatın dışında ekstra hiçbir ücret talep edilmeden tamamen kullanıma hazır bir şekilde eviniz teslim edilmektedir.

Eskiçağlarda çoğu insan, tabanı deriden ya da tahtadan sandallar giyerdi. Bu tür sandallara Eski Mısırlıların mezarlarında rastlanmıştır. Eski Yunanlıların avlanırken de uzun çizme, banyoda ayakkabı giydikleri bilinmektedir. Girit'teki Minos uygarlığı ve Roma dönemlerinde bu tür ayakkabı ve çizmeler kullanılmıştır. Ortaçağda, ayağı sarması için yumuşak deri ya da kumaştan yapılan ayakkabıların burunları sivriydi. Yolculuk sırasında ise potinler ya da baldırlara kadar çıkan çizmeler giyilirdi. 14. yüzyıl sonlarına doğru öylesine uzun burunlu ayakkabılar üretildi ki, bunlarla yürüyebilmek için ayakkabının burnunu bir zincirle diz kemerine bağlamak gerekiyordu. Daha sonraki tarihlerde ayakkabılara yüksek mantar topuklar eklendi. Ayakkabıyı korumak amacıyla giyilen mantar topuklu şosonlar 1575'te moda oldu. Ama kötü havalarda ya da çok yağışlı bölgelerde tahta tabanlı ayakkabılar da giyiliyordu. Bu tür tahta ayakkabıları ( sabo), Hollandalı çiftçiler günümüzde de giyerler. 17. yüzyılın başlarında ayakkabıların yerini alan yüksek topuklu uzun çizmeler, evde bile giyiliyordu. Sonraları, dantelli çorapların görünmesi için çizmelerin üst kenarları dışa doğru kıvrıldı. 1660'tan sonra siyah, üzeri bağcıklı ya da tokalı, kalkık kare burunlu ayakkabılar çizmenin yerini aldı. Kadın ayakkabıları erkek ayakkabılarının modasını izledi. 17. yüzyıldan başlayarak, sivri burun ve yüksek topuklarıyla özgün bir biçim aldı. 1720'lere kadar kare burunlu ayakkabılar yaygındı. Bu tarihten sonra bunların yerini yuvarlak burunlu ayakkabılar aldı. 1770'lerde üstte geniş kıvrımları bulunmayan uzun çizmeler moda oldu. 18. yüzyılda kadın ayakkabıları saten ya da brokardan yapılıyor ve toka, kurdele ya da fiyonklarla süsleniyordu. Yüksek topuklu ayakkabılar 1790'da tümüyle ortadan kalktı. Sokaklar ve yollar öylesine kötü ve çamurluydu ki, insanlar evden dışarıya çıkarken şosonlarını giymek zorunda kalıyorlardı. 19. yüzyılda kadın ayakkabıları saten ya da kadifedendi ve topuksuzdu. Erkekler ise genellikle düğmeli, bağcıklı ya da yanları esnek çizmeler giyiyorlardı. 1860'ların bağcıksız ve yanları esnek yarım çizmeleri çoğu zaman beyaz ipekten yapılıyordu. On yıl sonra yüksek topuklar yeniden moda oldu, çizmeler de yanları düğmeli olarak yapılmaya başlandı. Ayakkabılarda ve çizmelerde hâlâ bez kullanılıyordu, ama ayakkabıların burunları bazen deriden yapılıyordu. 19. yüzyılda kadınlar fabrikalarda ve bürolarda çalışmaya, ayrıca yürüyüş ve bisiklete binmek gibi sporlar yapmaya başlayınca daha sağlam ayakkabılar kaçınılmaz hale geldi. Bağcıklı rahat yürüyüş ayakkabısı Birinci Dünya Savaşı (1914-18) sırasında ortaya çıktı. Günümüzde de ayakkabı yapımında moda önemli rol oynamaktadır.

25 Ocak 2013 Cuma

BAYAN YAZ AYAKKABILARI HAKKINA BİLGİLER VE RESİMLER

23 Ocak 2013 Çarşamba

erkek ayakkabı modelleri

erkek deri ayakkabı modelleri

22 Ocak 2013 Salı

KADIN AYAKKABILARI HAKKINDA ÖNEMKLİ BİLGİLER Ayakkabılarımızın çok rahat olmasına çok dikkat edelim. Ayakkabıyı seçerken model ve renkten önce rahatlığına, ayakkabının doğal malzemelerden imal edilmiş olmasına dikkat etmenizi öneriyorum. Ayak problemlerinin büyük bölümü yanlış ayakkabı seçiminden dolayı ortaya çıkıyor. Ayakkabı alırken en uzun parmak ile ayakkabı arasında 2cm boşluk oluşmasına dikkat ediniz. Dar kalıplı üstü basık, sivri burunlu, çok yüksek topuklu ayakkabılar birçok problemin davetiyesidir. · Her gün aynı ayakkabıyı kullanmayın. · Ayağınıza tam uyum gösteren numarayı alın, küçük ve büyük numaralı ayakkabılar sağlık açısından sakıncalı olup aynı zamanda ayakkabının da deforme olmasına sebep olur. · Ayakkabıyı alırken hem sağ hem sol teki mutlaka deneyin. Bir çift arasında renk, şekil ve boyut farkı olmaması için dikkat ediniz. · Ayak temizliğinize önem verin ve ayak tırnaklarınızı düzgün kesip çok kısaltmayın. · Ayakkabının ayakla temas eden kısımlarında sentetik malzeme kullanılıp kullanılmadığına dikkat edin. · Temizlenmiş, silinmiş ayakkabıyı mutlaka oda ısısında kurumaya bırakın. Asla kalorifer, soba gibi ısı kaynaklarının yanına ve direk güneş ışığına bırakmayınız. · Ayak bilekleriniz kalınsa, bilekten bantlı, topuklu ayakkabılar giymeyin. · Pantolonunuzun paçaları topuğun dibine kadar düşün. · Bacaklarınız çok inceyse, ince topuklu ayakkabılar giymeyin. · Vücudunuz armut biçimindeyse, aşırı zarif ve ince topuklardan kaçının. · Ayakkabıların şekillerini kaybetmemeleri için içlerine ya kalıp ya da yumuşak bez veya kağıt konulmalıdır. · Süet ayakkabılardaki lekeler ince zımpara kağıdı ile ovularak çıkarılır. · Ayakkabılara su geçmesini önlemek için tabanına birkaç gün keten yağı sürülmelidir. · Yüzleri çatlamış ayakkabıların üzerine hint yağı veya badem yağı sürülerek kalıba geçirilir ve su buharına tutulur. · Ayakkabıları genişletmek için, iri bir parça pamuk sirkeye batırılarak ayakkabının burun kısmına konulur ve bir gün bekletilir. Mutlu yürüyüşler diliyorum.

21 Ocak 2013 Pazartesi

Ayakkabılar hakkında bilgiler

Ayakkabılar hakkında bilgiler ayakkabı, ayakların yer ile direk temasını keserek yabancı maddelerden ve değişik hava koşullarından koruyan, bunun yanısıra şıklığı tamamlayan her türlü ayak giyeceği. Bot, çizme, sandalet, topuklu, spor ayakkabı, iskarpin gibi pek çok farklı türü vardır. Genelde "taban" adı verilen alt parça ile "saya" denen üst parçadan oluşur. Ayakkabının yer ile temasında dolayı yıprandığı için taban daha dayanıklı ve kalın bir malzeme kullanılarak yapılır. Ayağı saran saya ise kaniş derisi, kumaş gibi daha ince bir malzemeden yapılır. Ayakkabı modelleri çağlar boyunca çok çeşitlilik göstermiştir. Bunun başlıca nedeni ayakkabıların tropikal iklimden soğuk iklime kadar değişen farklı coğrafyalara ve modaya uygun yapılmasıdır.

19 Ocak 2013 Cumartesi

ayakkabı hakkında bilgiler

Ürünü sipariş verdikten sonra 2 gün içerisinde elime ulaştı. Oldukça kaliteli ve sağlam bir ayakkabı çıktı açıkcası bu kadarını beklemiyordum senelerce giyebilirsiniz. Fiyatı çok uygun geldiği için sipariş verdim. Kaçırmayın derim. ayrıca kaç numara ayakkabı giyiyorsanız (spor hariç) o numarayı sipariş verin derim.

16 Ocak 2013 Çarşamba

ayakkabı hakkında öenmli açıklamalar

Eskiçağlarda çoğu insan, tabanı deriden ya da tahtadan sandallar giyerdi. Bu tür sandallara Eski Mısırlıların mezarlarında rastlanmıştır. Eski Yunanlıların avlanırken de uzun çizme, banyoda ayakkabı giydikleri bilinmektedir. Girit'teki Minos uygarlığı ve Roma dönemlerinde bu tür ayakkabı ve çizmeler kullanılmıştır. Ortaçağda, ayağı sarması için yumuşak deri ya da kumaştan yapılan ayakkabıların burunları sivriydi. Yolculuk sırasında ise potinler ya da baldırlara kadar çıkan çizmeler giyilirdi. 14. yüzyıl sonlarına doğru öylesine uzun burunlu ayakkabılar üretildi ki, bunlarla yürüyebilmek için ayakkabının burnunu bir zincirle diz kemerine bağlamak gerekiyordu. Daha sonraki tarihlerde ayakkabılara yüksek mantar topuklar eklendi. Ayakkabıyı korumak amacıyla giyilen mantar topuklu şosonlar 1575'te moda oldu. Ama kötü havalarda ya da çok yağışlı bölgelerde tahta tabanlı ayakkabılar da giyiliyordu. Bu tür tahta ayakkabıları ( sabo), Hollandalı çiftçiler günümüzde de giyerler. 17. yüzyılın başlarında ayakkabıların yerini alan yüksek topuklu uzun çizmeler, evde bile giyiliyordu. Sonraları, dantelli çorapların görünmesi için çizmelerin üst kenarları dışa doğru kıvrıldı. 1660'tan sonra siyah, üzeri bağcıklı ya da tokalı, kalkık kare burunlu ayakkabılar çizmenin yerini aldı. Kadın ayakkabıları erkek ayakkabılarının modasını izledi. 17. yüzyıldan başlayarak, sivri burun ve yüksek topuklarıyla özgün bir biçim aldı. 1720'lere kadar kare burunlu ayakkabılar yaygındı. Bu tarihten sonra bunların yerini yuvarlak burunlu ayakkabılar aldı. 1770'lerde üstte geniş kıvrımları bulunmayan uzun çizmeler moda oldu. 18. yüzyılda kadın ayakkabıları saten ya da brokardan yapılıyor ve toka, kurdele ya da fiyonklarla süsleniyordu. Yüksek topuklu ayakkabılar 1790'da tümüyle ortadan kalktı. Sokaklar ve yollar öylesine kötü ve çamurluydu ki, insanlar evden dışarıya çıkarken şosonlarını giymek zorunda kalıyorlardı. 19. yüzyılda kadın ayakkabıları saten ya da kadifedendi ve topuksuzdu. Erkekler ise genellikle düğmeli, bağcıklı ya da yanları esnek çizmeler giyiyorlardı. 1860'ların bağcıksız ve yanları esnek yarım çizmeleri çoğu zaman beyaz ipekten yapılıyordu. On yıl sonra yüksek topuklar yeniden moda oldu, çizmeler de yanları düğmeli olarak yapılmaya başlandı. Ayakkabılarda ve çizmelerde hâlâ bez kullanılıyordu, ama ayakkabıların burunları bazen deriden yapılıyordu. 19. yüzyılda kadınlar fabrikalarda ve bürolarda çalışmaya, ayrıca yürüyüş ve bisiklete binmek gibi sporlar yapmaya başlayınca daha sağlam ayakkabılar kaçınılmaz hale geldi. Bağcıklı rahat yürüyüş ayakkabısı Birinci Dünya Savaşı (1914-18) sırasında ortaya çıktı. Günümüzde de ayakkabı yapımında moda önemli rol oynamaktadır. Türklerde ayakkabı Orta Asya'da Türkler deriden ve yünden giyim eşyaları yapmakta ustaydılar. Çizme ve çarık en yaygın ayakkabı türüydü. Deri çizmenin yanı sıra, yaygın olarak yünden keçe çizme de yapılıyordu. Hükümdarlar kırmızı renkli çizmeler giyiyorlardı. Çizme ata binenler için çok elverişliydi. Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde ordunun, yönetici sınıfların ve kentli halkın gereksinimlerini karşılamak üzere zamanla ayakkabı çeşitleri çoğaldı ve ayakkabıcılık çok gelişti. Diğer zanaatçıların olduğu gibi ayakkabıcıların da bir örgütü vardı. Üretilen ayakkabıların niteliğini lonca denetlerdi. Ayakkabı satıcıları için kullanılan kavaf sözcüğü, giderek yapımcıları da kapsadı. Kavaflar da çizmeci, yemenici, nalıncı, terlikçi ve pabuççu gibi adlar alırlardı. Osmanlı toplumunda ayakkabı, giyenlerin toplumsal konumuna ve mesleğine göre çeşitlilik gösterirdi. Ev içinde yüzleri atlas ve kadife gibi kumaşlardan yapılmış, üzerleri sırmayla işlenmiş hafif ayakkabı ve terlikler giyilirdi. Dışarıda giyilen deri ayakkabı ve çizmelere de süslenirdi. Topkapı Sarayı Müzesi'nde, ince bir zevkle ve hünerle işlenmiş deri ayakkabı ve çizmeler sergilenmektedir. Osmanlı dönemindeki ayakkabılar, yapıldıkları malzemeye, biçimlerine ve kullanıldıkları yere göre adlar alırdı. Başmak, cimcime, çapula, çizme, yarım çizme, çedik, çedik pabuç, edik, fotin, galoş, mest, kalçın, kundura, merkub, nalın, sandal, terlik, tomak, yemeni başlıca ayakkabı çeşitleriydi. Genellikle alçak ökçeli ya da ökçesiz, yumuşak deriden yapılan rahat ayakkabılar tercih edilirdi. Dışarıda giyilen ayakkabılardan bazıları mest-ayakkabı gibi iki parçadan oluşurdu. Ayağa giyilen mestin üzerine onu yağmur ve çamurdan korumak amacıyla, önceleri ayakkabı, sonraları da lastik giyildi. Şoson ya da galoş denen lastik ayakkabının içine geçirilerek giyilen mestler, özellikle namazlarını camilerde kılanlarca kullanılırdı. 16.-18. yüzyıllarda İstanbul, Edirne ve Bursa'da ayakkabıcılık çok gelişmişti. 19. yüzyıl sonlarına kadar Türkiye'de ayakkabı yapımı tümüyle el işçiliğine dayanıyordu. Beykoz'daki deri fabrikasına 1884'te ayakkabı yapım bölümü eklendi. 1933'te Sümerbank'a devredilen Beykoz Deri ve Kundura Fabrikası makineli üretimin yapıldığı önemli bir yerdi. Günümüzde ayakkabı üretimi daha çok özel sektör tarafından gerçekleştirilmektedir.

15 Ocak 2013 Salı

Yeni Ayakkabı Modelleri

Yeni Ayakkabı Modelleri

14 Ocak 2013 Pazartesi

Deri Ayakkabılar Hakkında Önemli Bilgiler Ayakkabı, Deri ve Yan Ürünleri Satış Elemanı Mesleği ve Özellikleri Her türlü ayakkabı, ayakkabı aksesuarları, deri, deri ürünleri ve yedek malzemeleri müşteriye tanıtan ve satışını yapan kişidir. GÖREVLER - Satışa sunulacak ayakkabı, terlik, deri ve yan ürünlerini teslim alır, mal giriş kayıtlarını tutar ve etiketler. - Satılacak malları cins, kalite ve fiyatlarına göre sınıflandırır. - Malları raflara yerleştirir, vitrin düzenlemesine yardımcı olur. - Müşterileri nazik ve kibarca karşılar ve malları satın alması için teşvik eder. - Müşteri tiplerine uygun satış teknikleri uygular. - Satılan malın satış fişini düzenler ve hergün satılan malların dökümünü yapar, günlük satış cirosunu hesaplar ve satış fişlerini mal çıkış defterine işler. - Mal stoklarını kontrol ederek ilgilileri bilgilendirir. KULLANILAN ALET VE MALZEMELER - Ayakkabı aksesuarı ve yedek malzemeler, - Satış fişi, hesap makinesi, yazar kasa, - Sevk irsaliyesi, fatura ve satış fişi. MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Ayakkabı, deri ve yan ürünleri satış elemanı olmak isteyenlerin; - İnsanlarla iyi ilişkiler kurabilen ve girişken, - İkna yeteneği olan, - Konuşması düzgün ve anlaşılır, - Sorumluluk sahibi, mesleki bilgiyi takip edebilen, - Teknolojik gelişmelere açık olan, - Kapalı yerlerde çalışmaktan sıkılmayan, - Grup (ekip) çalışmasına yatkın, - Sabırlı, - Uzun süre ayakta çalışabilecek kadar dayanıklı, - Dış görünüşüne önem veren, temiz ve düzenli kişiler olmaları gerekmektedir. ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI Ayakkabı, deri ve yan ürünleri satış elemanı çalışmalarında birinci derecede insanlarla ilgilidir. - İş sürekli ayakta durmayı gerektirir. Bu yüzden meslek üyeleri arasında bel rahatsızlığı, varis gibi hastalıklar görülmektedir. - Çalışma ortamı temiz ve düzenlidir. - Çalışma yoğunluğu özel gün ve mevsimlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI - Gelişen teknoloji tüketici taleplerini de etkilemekte bu nedenle piyasaya hergün yeni ürünler sunmaktadır. Bu ürünlerin piyasada yer edinmesi, gerek ürünün kalitesine gerekse bu konu da ürünü uygun şekilde sunan ve satabilen bilgili satış elemanlarına bağlıdır. Bu konuda iyi yetişmiş nitelikli elaman gereksinimi, diğer mesleklerde olduğu gibi bu alanda da kendini hissettirmektedir. - Bu mesleği öğrenenler ayakkabı, deri ve yan ürünleri satan mağazalarda ve büyük marketlerin ilgili bölümlerinde satış elemanı olarak iş bulabilirler. - Yeterli sermayeye sahip olanlar kendi adına işyeri açabilirler. MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER Mesleki eğitimi yeterli müracaat olması durumunda tüm mesleki eğitim merkezlerinde verilmektedir. MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI Çıraklık eğitimine başlayabilmek için; - En az ilköğretim okulu mezunu olmak, - 14 yaşını doldurmuş 19 yaşından gün almamış olmak, ancak, 19 yaşından gün almış olanlardan daha önce çıraklık eğitimden geçmemiş olanlar, yaşlarına ve eğitim seviyelerine uygun olarak düzenlenecek mesleki eğitim programlarına göre çıraklık eğitimine alınabilir. - Bünyesi ve sağlık durumu gireceği mesleğin gerektirdiği işleri yapmaya uygun olmak, - Eğitim görmek istediği meslekte bir işyeri sahibi ile çıraklık sözleşmesi imzalamak gereklidir. EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ - Ayakkabı deri ve yan ürünleri satış elemanı mesleğinin eğitim süresi lise veya daha üst düzeyde genel eğitim görmüş olanlarda 1 yıl, ilköğretim mezunu olanlarda ise 2 yıldır. - Öğrenciler teorik eğitimlerini haftada bir gün mesleki eğitim merkezlerinde; pratik eğitimlerini ise beş gün işyerlerinde görürler. Eğitim süresince öğrencilere; Muhasebe, İş Güvenliği, Matematik ve Mesleki Matematik, Türkçe, Ekonomi ve Ticaret Bilgisi, Müşteri İlişkileri ve Satış Bilgisi, Meslek Bilgisi, Bilgi İşlem, İş Bilgisi, Toplam Kalite Yönetimi, Müşteri İlişkileri ve Satış Belgesi dersleri verilmektedir. Çıraklık eğitimini tamamlayanlara eğitim sonunda katıldıkları kalfalık sınavında başarılı olmaları durumunda “Kalfalık Belgesi” ve unvanı verilir. MESLEKTE İLERLEME - Meslekte usta ve usta öğretici unvanlarına yükselmek mümkündür. Mesleki eğitim merkezlerinden kalfa olarak mezun olanlar bir işyerinde çalışıp aynı zamanda teorik eğitimlerine de devam edebilirler. Ayakkabı deri ve yan ürünleri satış elemanı mesleğinde ustalık eğitimi çalışma süresi 1 yıldır. - Ustalık belgesine sahip olanlar veya bunları işyerlerinde çalıştıranlar bağımsız işyeri açabilirler. Ayrıca, işyerinde çırak çalıştırması için de “Usta Öğretici” belgesine sahip çalışanın olması zorunludur. BENZER MESLEKLER: Perakende Satış Elemanı (Tezgahtar) BURS, KREDİ VE ÜCRET DURUMU - 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununa göre işletmelerde uygulamalı eğitim gören öğrencilere işletmelerce asgari ücretin % 30’ undan az olmamak kaydıyla bir ücret ödenmektedir. - Öğrencilerin iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı sigorta primleri devletçe karşılanır. - Eğitim gördüğü işletmenin sağladığı sosyal olanaklardan faydalanırlar. Öğrencilik haklarından yararlanırlar. - İşe ilk başlangıçta asgari ücret tutarında ücret verilmekte olup daha sonra ücret artışı olmaktadır. - Kendi işyerini açanlar yaptıkları satışa göre kazanç elde ederler.

12 Ocak 2013 Cumartesi

SPOR AYAKKABI HAKKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLER Spor ayakkabılar her zaman gençlerin ya da popüler kültür eğilimlerinin bir göstergesi olmuş, onlara göre şekilllenmiştir ve bu hala böyle devam etmektedir. Müzik, spor, moda… pek çok etken size farklı zamanlarda farklı tür ayakkabılar tercih ettirmiştir. Siz bunlara göre tercihler yapmak istemeseniz bile, size sunulan modeller bu koşullardan etkilenmiştir. Tasarım öğrencisi David Park da mezuniyet çalışması için bu konuyu, spor ayakkabı kültürünü, ele almış ve “Soul 2 Sole” adında bir video hazırlamış. 1970′lerden günümüze kadar olan kısımdır.

11 Ocak 2013 Cuma

Gripin – Bir Cevabım Var Mı

Gripin – Bir Cevabım Var Mı Meğer ne kadar da zormuş Sorguya çekmek hayatı Cezasız mı kalırlar Pervasız tüketilmiş yaşamlar Bir cevabım var mı? Kocaman aynasız odalarda Aradım suretimi çırılçıplak duvarlarda Bıraktığım izler kimler için Bir cevabım var mı? Ben kendimi sevemezken Çaldığım her yabancı kapının ardında Ben de kendimi aramadım mı? Bir cevabım var mı? Ucu kırık kalemimle Çizdiğim mutluluk resminin herhangi bir köşesinde Kendime bir yer ayırmadım mı? Bir cevabım var mı? Hayır yok üstüme gelmeyin Faydası yok sözlerimin Bildiğini okuyor hayat her nasıl olsa Hayır yok üstüme gelmeyin Dönüşü yok hiç bir gidenin Zamanla her yokluğa alışıyor insan

10 Ocak 2013 Perşembe

BAMBI AYAKKABI MODELLERİ HAKKINDA BİLGİLER kadın ayakkabı markalarında önemli bir yere sahip olan Bambi Ayakkabı, yeni sezonda da kadınların gönlünü fethetmeye hazırlanıyor. Yüksek topuk trendinin yaygın olduğu bulunduğumuz yaz döneminde, Bambi Ayakkabı da tasarımlarının çoğunda yüksek topuğu kullanmış. Yeni sezon tasarımlarının çoğunda fiyonklar kullanılmış. Ayakkabılarda kullanılan iri fiyonklar, ayakkabıya daha sportif ve canlılık kazandırmış. Birden fazla renk kombinasyonunun uyumu da ayakkabılarda sıkça kullanılmış. Bu modeller özellikle genç kitle tarafından daha fazla tercih edilir görünmekte. Bu modellerin siyah ve kahverengi renk tonları, orta yaş kadınlar için daha uygun. Yeni sezonun modellerinde çalışan kadınlar için de zengin modeller mevcut. Özellikle topuksuz, alçak topuklu ve babet modeller ayak sağlığı açısından çalışan kadınların tercihi. Bağcıklı babetlerde kullanılan renk zenginliği, her türlü kıyafet için bulunabilir renklerden oluşuyor. Babetlerde kullanılan deri seçeneği de daha ileri yaşlardaki kadınlar için uygun görünmekte. Rugan ayakkabılar da yeni sezonda unutulmamış. İki ve fazla renk seçeneğiyle kombine edilmiş rugan ayakkabılar, gece kullanımı için en şık seçeneklerden biri olarak dikkat çekiyor.

9 Ocak 2013 Çarşamba

Tergan Ayakkabı Modelleri Tergan Ayakkabı Modelleri koleksiyonumuzda sizlere Tergan Marka ayakkabılar hakkında genel bilgiler verip modellerin resimlerini tanıtacağız. Sitemizde sizlere bir çok markanın ayakkabı modelleri ile ilgili bilgiler verirken sadece popüler değil aynı zamanda farklı özgün tasarımlar sunan markaları tanıtıp onlar hakkında da bilgiler vermeye çalışıyoruz. Bu koleksiyonumuzda ise sizlere bir çok kişi tarafından takip edilen Tergan ayakkabı markasının en son piyasaya sürdüğü ayakkabılar hakkında bilgiler vereceğiz. Özellikle bayanlar tarafından oldukça ilgi ile takip edilen markanın tergan ayakkabı modelleri kategorileri oldukça popüler. Tergan topuklu ayakkabılar bayanlar arasında ayrı bir ilgi görüyor. Tergan ayakkabı modelleri arasında yer alan yüksek topuklu ayakkabılar ve babet modelleri bu koleksiyonumuz için ayrı bir bakılması gereken modeller içeriyorlar. Tergan ayakkabı modelleri fiyatları 60 lira ile 150 lira arasında değişen bir fiyat aralıklarına sahipler diyebiliriz. Zaman zaman her markanın yaptığı gibi indirimlere gidebiliyorlar. Sizlerde bu indirimler için ileri zamanlarda sitemizi ziyaret edeceksiniz diyebiliriz.

8 Ocak 2013 Salı

PLATFORM TOPUK AYAKKABI Erkeklerin kadınların ayakkabı seçimleri hakkında yaptığı bazı yorumlar: Özellikle kısa boylu erkeklerin kabusu olan yüksek topuklu ayakkabı giyen kadınlar erkeklere göre doğallıktan uzak. Eski dönemlerden kalma bu tarz sandaletleri tercih eden kadınlar erkeklere göre nostaljik bir yapı sergiliyor. KIRMIZI AYAKKABI Erkekler kırmızı, parlak ayakkabı giyen kadınların kalabalıkta keşfedilmek istediklerini düşünüyor. Erkeklere göre leopar desenli ve iddialı ayakkabılar kadınların ilgi istediğinin işareti. Platform ayakkabıları seçen kadınlar modayı ve yeni trendleri çok yakından takip ediyor. Erkeklere göre kıyafetiyle uyum sağlamayan bu tarz çizme giyen kadınlar kendilerine güveniyor. Erkeklere göre kısa bir eteğin altına uzun çizmeler giymek kesinlikle ne istediğini bilen kadınların tercihi.

7 Ocak 2013 Pazartesi

İstanbul Escort Bayan Piyasası

İstanbul Bayan Escort Piyasası İstanbullu bir birinden güzel escort bayan ile zevkli dakikalar geçirmeyi kim istemez ki. Özellikle escort bayanların fazla olduğu şehir de bu isteğinizi getirmemeniz için hiç bir neden yoktur. Geçmişten günümüze kadar aslında yapılan bir iş niteliğinde olan escortluk şuan açık açık yapılmaktadır. Nedir bu diyenleriniz olursa kısaca tanımlayalım. Escortluk; Bir erkeğe belirli bir para karşılığında zaman ve mekan konuşulup anlaşılarak beraber olma durumudur. bostancı escort genellikle bu zaman kavramını ya saatlik yada gecelik olarak isteyebilirler. Fiyat olarak bölge bölge değişiklik gösterebildiği gibi aynı zamanda şehirler arası da farklılık gösterebilmektedir. Her erkek ile beraber olmayıp seçici davranan bayanlar genellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde bulunurlar. Nedeni ise bu şehirlerde müşteri portföyünün daha geniş olmasıdır. Zaten her erkek ile beraber olan bir bayandan erkeklere hastalık geçebilir. Bu hastalıklar ileride ciddi sorunlara sebebiyet verir. En güzel ve en sexy bayanların tüm resimlerinin ve bilgilerinin yayınlandığı bir internet sitesi paylaşmak istiyorum sizler ile. Sitede genellikle kategori kategori ayrılmış sarışın, esmer ve kumral bayanlar bulunmaktadır. İstanbul ili için özel oluşturulmuş bu sitemizin adı elit escort isimli web adresidir. Sitedeki bayan profillerine ve telefon numaralarına ulaşmak tamamen ücretsiz olup her hangi bir kontor, kart, kimlik bilgiside istenmemektedir. Heyecanlı ve sıcak dakikalar geçirmek istiyorsanız mutlaka verilen ataşehir escort sitesini ziyaret ediniz.

Doğru Ayakkabı Seçimi Spor Ayakkabı

Doğru Ayakkabı Seçimi Spor Ayakkabı Spor ayakkabı; gerek aktivitelerin yarattığı strese karşı koyabilmek, gerekse de müsabaka sırasında maksimum performans elde edebilmek açısından oldukça önem taşır. Doğru ayakkabı; sporcuda ek sorun yaratmadığı gibi var olan veya doğabilecek sorunlara da çözüm getirebilir. Spor ayakkabısı ve spor yapılan zeminin özellikleri, ayak ve/veya bacaklarda karşılaşılabilecek yaralanmaların sıklığı ve ciddiyeti açısından önem taşır. Ayakkabı ile zemin arasındaki etkileşim, ayakta ve bacakta oluşacak yüklerin en önemli belirleyicisidir. Bu etkileşim; kas, kiriş, bağ, kemik ve kıkırdaklarda yaralanmalara neden olabilir. Ayakkabı ve zeminin yanı sıra yapılan aktivitenin türü/tipi, hareketlerin tekrar sayısı, vücut ağırlığı (kilo), anatomik sorunlar da oluşabilecek yaralanmalar üzerinde etkili olabilir. Spor yaptığınız zeminde değişiklik yapma şansınız yoksa öncelikli yapmamız gereken; ayak yapımız, basış özelliklerimiz ve spor yaptığımız zemine en uygun ayakkabıyı seçmektir. Böylece doğru ayakkabı seçimi ile karşılaşılabilecek birçok sorunun görülme oranını azaltabilirsiniz. Doğru Ayakkabı Seçimi Firmalar tarafından her spor branşı için aktivitenin yapıldığı zemine uygun farklı ayakkabılar üretilir. Bu ayakkabıların tabanının değişik bölgelerinde (topuk, ayak-ön) yer alan yastıkçıklar ile zeminden akseden titreşim azaltılmaya çalışılır. Bu tür malzemelerle aşırı kullanım sorunlarının önüne geçilir. Bu sayede kemik ve eklem kıkırdaklarına binen yükler azalır. Ayrıca ayakkabı tabanının ve bazı kenar bölgelerinin sert malzemeden yapılması gerekir. Yürüme ve/veya koşu esnasında ayağın zeminle tam temasının sağlandığı anda ayağın aşırı içe-dışa kaçışları ancak ayakkabının iç-dış kenarlarında yer alan destek malzemeleri ile engellenebilir. Düşük tempo yürüyüş/koşularda öncelikle topuk bölgesi zeminle temas eder ki vücut ağırlığınızın 2-3 katı büyüklükte bir yük bu bölgeye biner. Basketbol gibi branşlarda ani hareketlerde bu yük 7-8 katına kadar çıkabilir. Dolayısıyla bu bölgedeki şok emici özellik önem taşır. Basketbol ayakkabılarında, uzun konçlar ile olası ayak bileği burkulmaları önlenmeye çalışılırken, futbol ayakkabılarında değişik krampon yüksekliği ve sertliği ile zemin ile ayakkabı arasında ideal sürtünme direnci sağlanmaya çalışılır. Ayakkabılar, yapılacak spora göre gruplara ayrılır 1. Koşu, antrenman, yürüyüş 2. Kort sporları (tenis, basketbol, voleybol vb.) 3. Atletizm 4. Saha sporları (futbol vb.) 5. Kış sporları 6. Açıkhava sporları 7. Özel sporlar Koşu, antrenman veya yürüyüş için seçeceğiniz ayakkabı; yumuşak sırtlı, güzel şok emici ve tabanda yuvarlanma özelliğine sahip, hafif ve esnek olmalıdır. Kort Sporları (tenis, basketbol, voleybol) için seçeceğiniz ayakkabının tabanı çok sağlam olmalıdır. Çünkü kort sporlarında yan yana hareket çok fazla yapılır. Saha sporları (futbol) için seçeceğiniz ayakkabı; sert naylon tabanlı ve çivili olmalıdır. En iyi ayakkabı sizin rahat ettiğiniz ayakkabıdır. Bu nedenle ayakkabı almadan önce ilk olarak dikkat etmeniz gereken noktalar vardır. 1. Ayakkabınızı denerken, sürekli yaptığınız sporu yaparken giyeceğiniz çorabı giyin. 2. Topuğunuzu sağlam oturtun (Topuğunuz aşağı yukarı kaymamalı) 3. Ayakkabının içinde parmaklarınızı oynatabileceğiniz ayakkabıları seçin. 4. Ayağınız en şiş halindeyken deneyin. 5. Her ikisini de giyip, mağazanın içinde dolaşın. 6. O anda rahat olan ayakkabıyı alın, daha sonra rahatlayacağını düşünmeyin. 7. Eğer herhangi bir spor ile haftada 3 defadan fazla uğraşıyorsanız o spora özgü ayakkabıları giyin. Ayağınızın en uzun parmağının ucu ile ayakkabının ucu arasında, bir parmak eni mesafe olmalı ve ayağınız yanlardan taşmamalıdır. Bağcık Bağlamanın Püf Noktaları Koşarken rahat edebileceğiniz ayakkabıyı seçtiniz. Şimdiyse sıra onları doğru bağlamakta… Kimi ayaklar sorunludur ve koşarken, daha siz yorulmadan ağrımaya başlar. Bunun önüne geçmek için sorununuza bağlı olarak, uygulanması gereken bağlama şeklini de seçmeniz gerekir. Su toplayan topuklar En üst delikte bağcıklarınızla küçük halkalar yapın ve daha sonra uçlarını karşı tarafın halkasının içinden geçirin. Sıkabileceğiniz kadar sıkın. Topuğun kaymasını engelleyeceksiniz. Çıkık mekik Bağlamaya en alt delikten başlayın ve ipi çaprazlayıp üstteki deliklere geçirin. Sonra iki delik boyunca yukarıya çıkın. Böylece ön ayağınız bükülmek için daha fazla yer bulur. Bilek acısı En üstteki deliği boş bırakacak şekilde bağcıyı çaprazlama bağlayın. Bu şekilde bileklerinizdeki baskıyı hafifletirsiniz. Nasır En alt üç deliği boş bırakın. Daha sonra bağcıyı geçirmeye başlayın. Böylece ayakkabının burnundaki baskı hafifler.

Ortopedik ayakkabı giymenin önemi...

Ortopedik ayakkabı giymenin önemi... Ayak sağlığı gözardı edilemeyecek en önemli unsurlardan biridir. Eğer bütün gün ayaktaysanız ve ya çok uzun bir süre ayakkabı giymek zorunda kalıyorsanız, mutlaka seçtiğiniz ayakkabıya çok dikkat etmelisiniz. Uzmanlar, ortopedik ayakkabının ayak sağlığı için gerekli olduğunu savunuyor, haberimizin detaylarını okuyun. Yanlış ayakkabı ya da ayak yapısına uygun olmayan ayakkabı seçimi inanılmaz ağrı ve sağlık problemlerini de beraberinde getirir. Ortopedik Ayakkabı Gerekli midir ? Tarak kemikleri üzerine binen fazla basınç, bel, sırt, topuk ağrıları, nasır, özellikle kadınlarda baş parmak yanında oluşan kemik çıkıntıları problemi yanlış ayakkabı kullanımı sonucunda ortaya çıkar. Özellikle çocuklarda en sık karşılaşılan ayak sağlığı sorunu düz tabanlık veya içe basmadır. Ayak ve ayak bileği alanı ağırlık yönünden vücudun az bir yerine oluşturduğu halde fonksiyon bakımından oldukça önemlidir. İnsanoğlunun adım atma, yürüme ve koşma gibi hareket etme gücünü sembolize eden ayaklar, makanik işlevin yanı sıra vücudu taşıyarak- ayakta durmak gibi – dinamik ve statik bir görevi de yaparlar. Bunun yanında atletik uğraşılarda direnç ve koordinasyon, dans ve estetik hareketlerde artistik görevler üstlenirler. Ayak ve ayak bileğinin sadece hastalıklarında değil, normal sağlığında da korunması çok önemlidir. Doğru ayakkabı seçmenin önemi Ayak sağlığında hastalıklardan korunmak için çeşitli tabanlık ve ayakkabılar tıbbi tedavinin mutlak parçalarıdır. Ayak yapısı yürüme mekaniğinin gerektirdiği tüm yük dağıtım özelliklerine sahiptir. Ancak ayak yapısında herhangi bir problemden dolayı yük dağıtma işlemi bozulursa, bu ayakta ağrı ve yürüme sorunları oluşturur. Ayakta oluşan sorunlar, esnek ve sert deformiteler olarak ikiye ayrılır. Esnek problemlerde deformite düzeltilebilir özelliktedir. Ancak sert deformitelerde durum yerleşmiştir ve ayaktaki şekil farklılığı kalıcıdır. Tabanlıklar ve ayakkabılar ayakta yük dağılımının tekrar normale dönmesi için kullanılan araçlardır. Deformitenin sert ve esnek olmasına göre tabanlıklar ve ayakkabılar çeşitli derecelerde sert ve yumuşak(esnek) olabilir. Yumuşak deformitelerde tabanlıklar ve ayakkabılar ayakta gelişmekte olan sorunu ayağın normal anatomik yapısını yeniden sağlayarak düzeltir. Ancak sert deformiteler de bu düzeltmeyi yapmak mümkün olmadığı için tabanlar ve ayaklar yük dağılımını değiştirerek sorunu ortadan kaldırmayı hedefler. Yumuşak deformitelerde tabanlıklar nispeten sert olup ayağı desteklerken sert deformitelerde tabanlıklar nispeten yumuşak olup yaylanma fonksiyonu sağlamaya çalışırlar. Tabanlıklar ve ayakkabılar deformiteyi düzeltmezler ancak deformiteden kaynaklanan şikayetleri ortadan kaldırırlar. Bu yüzden ayak ve ayak bileğindeki çeşitli hastalık ya da sorunlar da tabanlıklar vazgeçilmez tedavi araçlarıdır.

Yüksek kalitede koşu ayakkabıları neden bu kadar önemlidir? Tam oturan ve antrenman faaliyetinize uygun koşu ayakkabılarını giymek önemlidir. Böyle bir ayakkabıyı seçmede birçok faktör rol oynar ve ayakkabının teknik özelliklerinin yanı sıra, koşucunun fiziksel karakteristikleri de belirleyici bir faktördür. Bunlara kişinin ağırlığı ve koşu şekli döngüsü ve hatta ayaklar ve bacaklardaki duruş farklılığı da eklenebilir. Koşu ayakkabıları tamponlama, denge, esneklik ve dayanıklılığa göre çeşitlendirilir ve tüm bunlar birlikte ayakkabının müşteri için uygun olup olmadığını belirler. Doğru ayakkabı yaralanmaları önler ve koşudan alınan keyfi artırır. Koşu şekli döngüsü İçe dönme, herkesin ayağının yaptığı doğal içe doğru bir harekettir ve doğal darbe emme sistemimizin parçasıdır. İçe dönme bu nedenle tamamen normal bir olgudur ve nötr pozisyon olarak düşünülmelidir. Bu nedenle, aşırı ve az içe dönmeyle ilgili kavramlar anormal koşu şekli döngüsüyle ilgilidir. Nötr Yukarıda belirtildiği gibi, gövde dengelendiğinden normal içe dönme en ideal ayak basma tipidir. Ayak hafifçe içeriye doğru düşer ve ayak birinci ve ikinci ayak parmağı arasında hareket eder. NOT: Duruş açısından normal bir ayağa sahip olmanız, nötr bir ayakkabıya ihtiyacınız olduğunu düşünmenizi gerektirmez. Aşırı içe dönme Ayak içe doğru aşırı eğildiğinde, kişi aşırı içe dönmeye sahiptir. Açı, topuk kemiği ve aşil kirişi arasında oluşur, bu durum güç sarf etmeye ve ayak topuğunda çok fazla basınca neden olur. Düşük ayak kavisine sahip koşucularda aşırı içe dönmenin olma şansı daha fazladır ve aşırı içe dönmeye sahip koşucularda koşma sonucunda diz, aşil kirişi veya incik kemiğinde rahatsızlık oluşma riski daha yüksektir. Az içe dönme Kişinin ayağının yeterince içe dönmemesini açıklar. Ayak basma, ayağın yan tarafı boyunca oluşur. Yüksek ayak kavisine sahip (pes cavus) koşucularda, az içe dönme durumu oluşma şansı daha yüksektir ve bu genellikle ayak ayağın ortasına ya da önüne bastığında ortaya çıkar (bu duruma yüksek hızda koşma neden olabilir). Ayak kavisleri Normal ayak kavisi (yaklaşık olarak 1,5 cm yükseklik) -> nötral ayakkabı Düşük kavis (< 1,5 cm yükseklik) -> destekli ayakkabı Yüksek kavis (> 1,5 cm yükseklik) -> yastıklaması yüksek ayakkabı Bir ayakta üç kavis vardır: Orta uzunlamasına kavis (iç) Yanal uzunlamasına (dış) Çapraz kavis (ön ayak yüksekliği) Ayak basarken, ayak kavisleri içe doğru basar. Bu, ayrıca gövdenin doğal darbe emme sisteminin parçasıdır. İyi bir koşu ayakkabısı 5 koşulu yerine getirir: 1. İyi kalitede topuk desteği: Dengeli bir ayakkabının temelini oluşturur. 2. Burulma sertliği: Orta ayak köprüsü ileriye doğru denge verir ve yumuşak ayak basışı sağlar. 3. Doğru esnek nokta: Ayağın yumuşak bir şekilde çevrilmesini sağlar. 4. Sırtlar: Üst ve orta tabanın ayakkabının tek parçasını oluşturmasını sağlar ve aynı zamanda ayağı korur. 5. Ayağa doğru oturma: Teknik koşu ayakkabıları çok sayıda son tipi ve ayakkabının ayağa uygun olmasını sağlar. Koşu ayakkabıları ne kadar uzun kullanılır? Kural olarak, düzenli olarak kullanıldığında ve ayakkabının koşucuya uygun olması durumunda koşu ayakkabısı yaklaşık 1500 km kullanılabilir. Yeni ayakkabılara kademeli olarak geçiş sağlayacağından, müşterinin her 1000 – 1200 km’de yeni bir çift ayakkabı satın alması önerilir. Belirleyici faktörler: • Koşu sıklığı; (ayakkabıların da ‘dinlenmeye’ ihtiyacı var) • Koşuların mesafesi; (ayakkabı uzun mesafede giyildiğinde kısa mesafeye nazaran daha çabuk yıpranacaktır) • Kişinin koştuğu zemin; (ayakkabı asfaltta yumuşak zemine göre daha çabuk yıpranacaktır) • Koşucunun ağırlığı; (kişinin ağırlı ne kadar fazlaysa ayakkabı o kadar çabuk yıpranacaktır) • Koşucu birden fazla koşu ayakkabısına mı sahip? (ayakkabıları değiştirerek kullanmak diğer çiftlerin ‘dinlenmesini’ sağlar)

İlk Ayakkabı nedir, çocuklar için neden önemlidir? Günümüzde çok çeşitli marka ve modelde “ilk ayakkabı” veya “bebeğimin ilk ayakkabısı” adı altında satılan ayakkabı bulunuyor. Bu ayakkabılar genellikle diğer bebek ayakkabılarına göre çok daha pahalı. Ailelerin bu ayakkabıları satın alırken yumuşak, hava geçirgen, ince tabanlı olması gibi bazı önemli noktaları atlamaması gerektiğini belirten Prof. Dr. Faik Altıntaş bu konuda dikkat edilmesi gerekenleri şöyle özetliyor: “Öncelikle bebeğinizin yürümesi için ayakkabıya ihtiyaç yoktur. Ayakkabının sadece dış ortamdan ayakları koruyucu ve ayaklardan olan ısı kaybını engelleyici olarak görev yapması gerektiği unutulmamalıdır. Tam ortopedik tabanlı, kalın, kaba ve ağır ayakkabılar bebeğinizin erken ve güzel yürümesine katkısı olmayacaktır. Tam tersine hem bebeğin yeri hissederek zamanla gelişecek dengesini engellerken hem de bu ağır ayakkabılarla yürümekte zorlanmasına yol açar. Bu da bebeğin yürümesini geciktirir. İlk ayakkabı alınırken dikkat edilmesi gerekenlerin başında ayakkabının son derece yumuşak ve hava geçirgen bir malzemeden yapılmış olması gelir. Sert ayakkabılar, bebeğin ayağının yürürken olması gereken normal ayak hareketlerini engelleyerek, yürümede zorlanma ve ayakkabı vuruklarına neden olabilir. Hava geçirmeyen ayakkabılar ise ayaklarda terlemeye ve bunun sonucu mantar enfeksiyonlarına yol açabilir. Bebeğiniz yürümeye başlarken basma ile yerin sertliği, şekli, denge merkezinin kurulması ve adımlama mekanizmaları, ayak tabanındaki serbest sinir uçları ve reseptörler yardımı ile beyine iletilir. Eğer çok kalın tabanlı bir ayakkabı kullanılırsa bu iletilecek mesaj sayısı az olur ve yürüme gecikebilir.

COCUK AYAK NUMARASI 3 AYDA BİR DEĞİŞİR Çocuklarda Ayak Numarası 3 Ayda Bir DeğişirSöz konusu özelliklere sahip ayakkabıların herhangi bir marka ve model kısıtlaması olmadan kullanılabileceğini belirten Dr. Altıntaş, ayak numaraları 3 ay içinde değiştiği için çocuk ayakkabılarında bir başka hususun da ayağa uygunluk olduğunu dile getiriyor. “Çocukların ayak numaraları genellikle 3 ay içinde değişir. Dolayısıyla ayakkabıların 3 ayda bir kontrol edilmesi ve eğer sıkıyorsa daha büyük bir ayakkabı ile değiştirilmesi gereklidir” diyen Dr. Altıntaş, ayakkabının uç kısmı ile en uzun parmak arasında ortalama 1,5 cm mesafe olması gerektiğinin altını çiziyor. Dr. Altıntaş, çocukta ayağa uygun ayakkabı kullanılmadığı takdirde karşılaşılabilecek olası sıkıntıları ise şöyle sıralıyor: - Dar ayakkabı kullanımı ile ayaklarda kemik ve adale gelişimi yetersiz kalır. Bununla birlikte ayak parmaklarında eğilmeler, şekil bozuklukları ve tırnak batmaları da görülebilir. - Aşırı dar ayakkabı kullanımı ne kadar yanlış ise aşırı bol ayakkabı da o kadar yanlıştır. Bol ayakkabı kullanımı hem ayakkabı tabanının ayak tabanına olması gereken desteğini bozar, hem de çocuğun çok sık takılarak düşmesini neden olur.

SÖZ KONUSU COCUK AYAKKABILARI OLUNCA

SÖZ KONUSU COCUK AYAKKABILARI OLUNCA Çocuk ayakkabılarının ilk olarak ayağı terletmeyen ve hava almasını sağlayan bir malzemeden yapılmış olmasına dikkat etmek gerektiğini belirtiyor. Çocuklara ayakkabı alırken dikkat edilmesi gereken diğer önemli hususları Dr. Altıntaş şöyle sıralıyor: - Taban kısmı çok yumuşak ve esnek, fort kısmı topuğun dışa dönmesini engelleyecek şekilde sert olmalıdır. Çocuğun yürüme esnasında taban ve parmak hareketleri kısıtlanmamalıdır. - Tabanın iç kısmında ayak tabanını destekleyecek hafif bir yükselti olmalıdır. - Ayağı tam olarak sarmasını ve ayağı gereksiz sıkmamasını sağlamak için bağcıklı ayakkabılar tercih edilebilir. - Ayakkabı daha bacak ve ayak adaleleri tam olarak gelişmemiş ufak çocuklarda, rahat yürümeyi sağlayabilecek şekilde olabildiğince hafif olmalıdır. - Tabanının kaymayan bir maddeden yapılmış olmasına dikkat edilmelidir. Bundan dolayı özellikle küçük çocukların kundura ayakkabı giymesi uygun değildir. - Normal sağlıklı bir çocuk için sert, demirli ve kalın ortopedik bot kullanımına gerek yoktur. -Her çocuk ortalama iki yaşına dek içe basar ve bu ayakkabı ile düzeltilemez. Ayakkabı sadece ayağı dış ortamdan koruyucu olarak görev yapmalıdır. Ayağın gelişimi için herhangi bir desteğe ihtiyaç yoktur. Söz konusu özelliklere sahip ayakkabıların herhangi bir marka ve model kısıtlaması olmadan kullanılabileceğini belirten Dr. Altıntaş, ayak numaraları 3 ay içinde değiştiği için çocuk ayakkabılarında bir başka hususun da ayağa uygunluk olduğunu dile getiriyor. “Çocukların ayak numaraları genellikle 3 ay içinde değişir. Dolayısıyla ayakkabıların 3 ayda bir kontrol edilmesi ve eğer sıkıyorsa daha büyük bir ayakkabı ile değiştirilmesi gereklidir” diyen Dr. Altıntaş, ayakkabının uç kısmı ile en uzun parmak arasında ortalama 1,5 cm mesafe olması gerektiğinin altını çiziyor. Dr. Altıntaş, çocukta ayağa uygun ayakkabı kullanılmadığı takdirde karşılaşılabilecek olası sıkıntıları ise şöyle sıralıyor: - Dar ayakkabı kullanımı ile ayaklarda kemik ve adale gelişimi yetersiz kalır. Bununla birlikte ayak parmaklarında eğilmeler, şekil bozuklukları ve tırnak batmaları da görülebilir. - Aşırı dar ayakkabı kullanımı ne kadar yanlış ise aşırı bol ayakkabı da o kadar yanlıştır. Bol ayakkabı kullanımı hem ayakkabı tabanının ayak tabanına olması gereken desteğini bozar, hem de çocuğun çok sık takılarak düşmesini neden olur.Günümüzde çok çeşitli marka ve modelde “ilk ayakkabı” veya “bebeğimin ilk ayakkabısı” adı altında satılan ayakkabı bulunuyor. Bu ayakkabılar genellikle diğer bebek ayakkabılarına göre çok daha pahalı. Ailelerin bu ayakkabıları satın alırken yumuşak, hava geçirgen, ince tabanlı olması gibi bazı önemli noktaları atlamaması gerektiğini belirten Prof. Dr. Faik Altıntaş bu konuda dikkat edilmesi gerekenleri şöyle özetliyor: “Öncelikle bebeğinizin yürümesi için ayakkabıya ihtiyaç yoktur. Ayakkabının sadece dış ortamdan ayakları koruyucu ve ayaklardan olan ısı kaybını engelleyici olarak görev yapması gerektiği unutulmamalıdır. Tam ortopedik tabanlı, kalın, kaba ve ağır ayakkabılar bebeğinizin erken ve güzel yürümesine katkısı olmayacaktır. Tam tersine hem bebeğin yeri hissederek zamanla gelişecek dengesini engellerken hem de bu ağır ayakkabılarla yürümekte zorlanmasına yol açar. Bu da bebeğin yürümesini geciktirir. İlk ayakkabı alınırken dikkat edilmesi gerekenlerin başında ayakkabının son derece yumuşak ve hava geçirgen bir malzemeden yapılmış olması gelir. Sert ayakkabılar, bebeğin ayağının yürürken olması gereken normal ayak hareketlerini engelleyerek, yürümede zorlanma ve ayakkabı vuruklarına neden olabilir. Hava geçirmeyen ayakkabılar ise ayaklarda terlemeye ve bunun sonucu mantar enfeksiyonlarına yol açabilir. Bebeğiniz yürümeye başlarken basma ile yerin sertliği, şekli, denge merkezinin kurulması ve adımlama mekanizmaları, ayak tabanındaki serbest sinir uçları ve reseptörler yardımı ile beyine iletilir. Eğer çok kalın tabanlı bir ayakkabı kullanılırsa bu iletilecek mesaj sayısı az olur ve yürüme gecikebilir.

AYAKKABI KULLANIMI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİLER - Ayakkabınız kullanım amacına uygun olarak kullanılmalıdır. (Futbol oynamak için halı saha ayakkabısı ya da krampon kullanınız vs.) - Ayakkabı giyilirken ve çıkartırken bağcıkları çözülmelidir, bağcıksız ayakkabılarda ise çekecek kullanılmalıdır. Aksi taktirde dikisinin atması gibi sorunlar oluşabilir ve kullanıcı hatası olarak kabul edilir. - Ayakkabınız ayağınıza uygun ölçüde olmalıdır. Ayağa küçük ve büyük gelen ayakkabılar erken deformasyon, astar yırtılması gibi sorunlara yol açacaktır. - Ayakkabı rutubetli ortamlarda bekletilmemelidir. - Islak ayakkabılar oda sıcaklığında kurutulmalıdır. Direkt güneş ışığı altında veya herhangi ısı kaynağının altında kurutulduğu taktirde ayakkabıların yapışma yerlerinde açma, deride çatlama, leke ve şekil bozukluğu olabilir. - Nubuk veya süet malzemeden üretilmiş ayakkabılar uygun sertlikte bir fırça veya bir silgi ile temizlenmeli, kesinlikle yıkanmamalı ve silikon bazlı spreyler kullanılmalıdır. - Ayakkabılar kesinlikle çamaşır makinesinde veya elde yıkanmamalıdır. Taban açılmaları, renk değiştirmeleri gibi sorunlara yol açabilir. - İç astarında sentetik malzeme kullanılan ayakkabıların koku yapması ve su alması muhtemeldir. - Ayakkabıların emmiş olduğu ter 24 saat içinde buharlaşır. Bu nedenle ayakkabıların 1 gün ara ile giyilmesi ayakkabının daha uzun ömürlü olmasını sağlar. - Ayağın aşırı terlemesinden dolayı ayakkabı üzerinde oluşabilecek, giderilmesi mümkün olmayan lekeler üretim hatası değildir. - Hakiki deri ve ya astarsız olan ayakkabılarda derinin boya vermesi normal bir durumdur. Bu tür ayakkabılar alınırken bu durum peşinen kabul edilmiş sayılmakta ve garanti kapsamında herhangi bir işlem yapılamamaktadır.

4 Ocak 2013 Cuma

Online Kameralı Sohbetin Adresi CanliAlem.Com Günlük yaşantımızın oldukça yoğun ve stresli geçtiği şu sıcak yaz günlerinden yavaş, yavaş kurtulur gibiyiz. Sizlerde gününüzün yoğunluğundan kurtulmak bir şeyler ile ilgilenmek isterseniz kameralı chat yapmak isterseniz ya da canlı sohbet etmek isterseniz http://canlialem.com/ adresinde yer alan görüntülü sohbet odaları dahilinde rahat bir şekilde yeni arkadaşlıklar edinebilir ve rahatça yeni edineceğiniz arkadaşlarınız ile sohbet edinebilirsiniz. Canlı alem web sitesi dahilinde sizlere sunulan en güzel özelliklerden bir tanesi şudur ki karşı cinsi rahat bir şekilde tanımak için her iki taraf da web sitemize üye olmaktadır. Üye olduktan sonra kendi profil bilgilerini oluşturan insanlar daha rahat bir şekilde görüşmek için karşı cinsi tanımak için bir birlerine daha rahat bir şekilde ilgi duyabileceği şekilde aradığı özellikleri belirtmektedir. Bunun akabinde ise canlı sohbet etme imkanı sizlerin elinde olacaktır. Sizler de dilerseniz görüntülü sohbet odaları dahilinde bu imkanlardan rahat bir şekilde yararlanabilirsiniz.
Peki dikkat etmemiz gereken bir şeyler var mı?
Öncelikli olarak şunu vurgulamalıyız ki web sitemiz site içerisinde meydana gelebilecek olan olaylardan sorumlu tutulmamaktadır. İnsanların bir araya gelerek canlı sohbet etmelerine aracılık etmekte olan sitemiz sizler için kameralı chat imkanı sunuyor olmasının yanı sıra sizlere rahat bir şekilde görüşme imkanı sağlamaktadır.
Sizler kendi güvenliğinizi sağlamak için yeni tanışacağınız kişilere kişisel bilgilerinizi paylaşmayarak ya da yeni tanıştığınız insanlara doğrudan tam güven sağlamayarak bunun üstesinden gelebilirsiniz. Yaşayacağınız her şey için bir süre zarfına ihtiyaç duymanız gerektiğini unutmamanızda fayda olacaktır.
Canlı alem sizlere rahat bir şekilde canlı sohbet imkanı sunuyor olmasına rağmen siz karşı taraf ile rahatça konuşamıyorsanız bu alanda kendinizi psikolojik anlamda rahatlatmaya ihtiyaç duyacaksınız. Web sitemiz dahilinde insanlar kameralı chat yapmak ya da canlı canlı sohbet etmek için sizleri bekliyor..!

3 Ocak 2013 Perşembe

İç Giyim

İç giyim çeşitleri arasında yerini alan saten ve ipek kumaşlar birçok kadının tercihidir. Birçok kadının tercihi olmasının nedeni daha görsel ve daha estetik durması ve iç giyimde özellikle birçok fantezi üründe satenin ve ipeğin kullanılması daha şık ürünler üretilmesine neden olmaktadır. Birçok iç çamaşırı üreticisi içinde ve birçok marka içinde yerli yabancı birçok ürünü bulabilirsiniz. İç giyim ürünleri özenilmesi gereken ve kişilerin tarzını yaratan ürünleriçinde bulundurmaktadır. İç giyimde önde gelen markalardan pembe bulutlar da iç giyim konusunu öncelik olarak belirlemiştir. Kişilerin tarzı iç giyim seçimi yaparken oldukça önemli olmaktadır. Eğer renkli bir tarzınız var ise seçimlerinizde daha görsel ve estetik modelleri tercih edebilirsiniz. Eğer daha renksiz modelleri ve renkleri seçiyorsanız kendi tarzınızı yansıtmış olduğunuzdan o renkler sizin renginizdir. Ancak bazı koyu renklerde de cazibe ve estetik kavramı olmakta olup özellikle tercih edilmektedir. Siyah koyu bir renk olmasına karşın dantelle ve tülle birleştiğinde iç giyimde vazgeçilmez bir renk halini alır. İç giyimin vazgeçilmez bu rengi ardı ardına kırmızı ve beyazı da sürüklemektedir. Birçok kadın tarafından jartiyer kullanılır. Jartiyer ve jartiyer takımları şu kategorilerde üretilmektedir. Jartiyer çorabı özel aparatlarla bustiyere ve ya iç çamaşırına tutturulan özel çoraplardır. Ancak bu jartiyer çoraplarını normal kıyafetlerle birlikte kullanan kadınlarda bulunmaktadır. Seçimlerinizde istediğinizi yapabilirsiniz. Ancak özellikle gizemini kaybetmeyen modelleri tercih etmeniz görsel açıdan daha etkileyici olacaktır. Jartiyer modelleri arasında göğsü tam olarak saran ve beli tam olarak saran telli bustiyerler ve akabinde jartiyer çorapları ile birlikte kullanıldığında oldukça şık bir görüntü elde edebilirsiniz. Kırık beyaz krem siyah mor pembe kırmızı en çok kullanılan jartiyer takımı renkleri arasında yerini almaktadır. İç giyim sektörleri içinde farklı markalar içinde de özel üretimi olan ve yapılan modern kesimli iç çamaşırları ve klasik iç çamaşırları da bulunmaktadır. Tercihinize göre yaptığınız seçimleri aynı zamanda iç çamaşırı markalarının resmi sitelerinde inceleyebilir ve sipariş verebilirsiniz. İç giyim ürünlerine pembe bulutlar e-ticaret ürünleri sitemizden ulaşarak, elektronik ticaret keyfi yaşayabilirsiniz.

Cumlaude Lab Ürünleri

Dermokozmetik dünyasına ‘Sağlık ve Teknolojiyi birleştirdik’ sloganı ile yer alan Cumlaude Lab, cilt bakımı ve kadın hijyeni sağlığında uzmanlaşmış bir kadroya sahiptir. Laboratuvar ekibinde dermotologlar, kimyager, biyolog ve farmokoli uzmanları ile çalışan cumlaude lab ürünlerini Uluslararası Kalite Standartları ve Avrupa Kozmetoloji Birliği Standartları’na uygun olarak üretmektedir. Yenilik ve kalite standartlarının ön planda tutulduğu Cumlaude Lab ürünlerinin güvenliği, etkinliği ve kalitesi marka tarafından garantilenerek satışa sunulmaktadır. Cumlaude lab ürünleri arasında güneş koruyucu, göz bölgesi bakımı, günlük bakım, genital bölge bakımı ve yaşlılık karşıtı ürünler yer almaktadır. Genital bölge bakımının önemi günden güne ortaya çıkmaktadır. Kötü koku, mantar, genital uçuk gibi rahatsızlıkların günümüzde artması ile birlikte, bayanlar genital bölge bakım ürünlerinin önemini fark etmiştir. Bu alanda etkin bakım ürünlerinin bulunmamasından şikayetçi olan bayanlar, Cumlaude Lab Hidratante Externo Clx ve Cumlaude Lab Higiene İntima Diaria ürünlerinden yararlanabilmektedir. Bu iki ürün doktor tavsiyesi üzerine kullanım özelliği ile aynı zaman da reçetelendirilmektedir. Cumlaude Lab Pasta Al Agua Pişik kremi hem yetişkinlerde hem de bebeklerde kullanılabilme özelliği ile ön plana çıkmaktadır. Pişik oluşan bölgede ki doku onarımını hızlandırarak cilt yüzeyinin sağlığına kavuşmasını amaçlamaktadır. Cublaude Lab markası ile satışa sunulan ürünler cildi korumanın yanı sıra oluşan cilt rahatsızlıklarında tedavi sürecini destekler nitelikte geliştirilmiş olmasıdır. Dermotolojik testlerin yanı sıra müşteri memnuniyetini baz alan firma kolay uygulanabilir, ferah ve cilde zindelik kazanmasını sağlayacak şekilde ürünlerini tasarlamaktadır. ‘Doğal’ başlığı altında satılan birçok üründe etken zararlı kimyasal madde bulunmaktadır. Öyle ki, bu maddeler düzenli kullanımda oluşturduğu toksinler ile cilt yüzeyini aşındırmaktadır. Cumlaude lab ürünleri etken madde araştırma-geliştirme çalışmalarını büyük bir titizlik ile sürdürmekte ve formüle edilen ürünlerde ‘cilt dostu’ olmayan etken maddeleri kullanmamaktadır. Hızla ilerleyen teknolojik imkanlardan üst düzeyde yararlanılan laboratuvarlarında araştırmaların yanı sıra ürün sonuçları da defalarca test edilmektedir. Sayısız teste tabi tutulan bu ürünler yeterlilik düzeyinde değil, net sonuçlar elde edilene kadar geliştirilmekte ve sonrasında el değmeden üretime geçilmektedir.

 
escort bayan ataşehir escort istanbul escort escort ataşehir escort escort bayanlar escort bayan beylikdüzü escort escort temizlik şirketleri parça boyama tekstil boyama